Een slimme keuze

Houtkachels of -haarden op cv worden rechtstreeks op de centrale verwarming aangesloten. Een klassieke haard of kachel gebruik je meestal voor de verwarming van één ruimte, terwijl een cv-kachel je ganse woning verwarmt. Het principe is eenvoudig. In een houtkachel bevindt zich een spiraal. Dat systeem sluit je aan op de waterleiding van de centrale verwarming. Zo verwarm je met een kachel of haard een volledige woning. Maar het kan ook voor de warmwaterproductie instaan.

Je combineert dus de gezelligheid van een houtkachel met het comfort van een cv-installatie. Bovendien is het een pak goedkoper en ecologischer, omdat de geproduceerde warmte optimaal benut wordt.

Voordelen

 • 2-in-1: de gezelligheid van een houtkachel gecombineerd met het comfort van een cv-installatie
 • Hydroline technologie: voor de energiezuinigste prestaties en conform EU norm 2022
 • Onafhankelijkheid van mazout- of gasleveranciers
 • Laag energieverbruik, dus lagere energiefactuur

Een ingenieus verwarmingssysteem

Met buffervat

Met een buffervat kan je de warmte bewaren en verdelen die een kachel of -haard produceert. De warmte wordt gebruikt om het water in het vat te verwarmen en warm te houden. Daarna verdeelt het vat dit naar de aangesloten toestellen.

Moderne buffervaten kunnen honderden liters water bewaren. Het koude water komt onderaan het vat binnen, het warme verlaat het vat bovenaan, omdat warm water simpelweg minder weegt dan koud water. 

Een buffervat kan je enkel gebruiken met systemen op lage termperatuur zoals vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren,...).

Met buffervat

Zonder buffervat

Een buffervat is geen absolute vereiste om van de voordelen te genieten van een DDG-kachel of -haard. DDG geeft graag advies op jouw maat. Weet dat er verschillende opties zijn op het vlak van het vermogen en de verhouding: water/lucht.

Kies je er voor om zonder buffervat te werken, dan wordt de benodigde warmte rechtstreeks door je DDG-kachel of -haard naar de toestellen gestuurd. Het grootste nadeel is dat je geen warmte kan opslaan. Het rendement van de optie met buffervat ligt daarom zeker hoger. Je kan dit best gebruiken met systemen op hoge temperatuur zoals radiatoren, convectoren,...).

 

Zonder buffervat

Waarom zou je kiezen voor een cv-kachel of inbouwhaard?

 • De meeste DDG systemen branden op hout, omdat het een hernieuwbare brandstof is. Maar sommige modellen kunnen ook nog branden met steenkool, futurex of cokes.
 • Een DDG-kachel levert voldoende vermogen (6 tot 58 kW) voor de verwarming van de ganse woning. De installatie is eenvoudig en gebeurt rechtstreeks via je radiatoren, vloerverwarming, sanitair warm water, zonneboiler … ofwel wordt het gekoppeld op je centrale verwarmingsketel. Het regelcomfort behoud je uiteraard.
 • Je hebt een rendement tot meer dan 90%, dankzij een uniek concept met speciale roestvrij stalen warmtewisselaar. Via een aquastaat past de DDG-hydroconvertor zich automatisch aan de brandstof en het warmteverbruik van de woning aan.
 • Maximale veiligheid is gegarandeerd dankzij een thermisch en overdrukventiel dat voorzien is van een automatisch watervulsysteem.
 • Op deze website vind je, buiten de twee voorgaande principeschema's: zonder en met buffervat, verder geen (hydraulische) aansluitschema's. Dat is een bewuste keuze omdat DDG het belangrijk vindt om de meest geschikte aansluitingswijze persoonlijk met de klant te bespreken.

Installeer zoals jij het wenst

Je kiest uit 3 installatiemogelijkheden voor je nieuwe DDG kachel of inbouwhaard op cv:

 1. Je komt het toestel zelf bij ons afhalen. Op die manier bespaar je op de transportkosten. Je mag na de montage beroep doen op onze diensten om gratis het toestel op te starten en af te regelen. Zo behoud je de volledige garantie.
 2. Je laat het toestel door ons leveren voor een vast bedrag (enkel geldig in België en op straatniveau). Uiteraard kan je ons achteraf contacteren om je haard kosteloos door ons te laten opstarten en af te regelen, met garantie.
 3. Je laat de installatie uitvoeren door onze gediplomeerde monteurs. Wij brengen het toestel mee, doen de volledige aansluiting, inclusief opstarten en afregelen. Garantie inclusief.

Onze labels

DDG zet, sinds de oprichting in 1979, in op kwaliteit en service.

Alle DDG toestellen beschikken over de energielabels A en A+.

Wil je ook een kachel of haard op cv?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak met één van onze specialisten voor een grondige analyse?

Vraag ernaar