Installatie, aangesloten op?

  • Gascondensatieketel Vaillant propaan
  • Buffervat met sanitair en cv Vaillant
  • Zonnepanelen
  • Volledige woning voorzien van radiatoren, in de toekomst vloerverwarming

Reden van de investering?

We wilden van onze oudere mazoutketel af en overstappen naar het properder gas. Dat is minder vuil en vergt minder onderhoud. Onze installateur raadde ons een buffervat aan. Via Batibouw kwamen we in contact met DDG, want we wilden onze speksteenkachel ook vervangen door iets efficiënter op de centrale verwarming.

Bevindingen?

We sloten er de centrale verwarming van de ganse woning op aan en natuurlijk ook het sanitair water. Een buffervat van 1000 l slaat de overschot van warmte op zodat we het 's anderdaags de ganse dag warm hebben zonder ook maar iets brandstof te gebruiken (geen hout/geen gas). In de toekomst (na de verbouwingen) wordt er ook de vloerverwarming op aan gesloten. Wat verwacht een mens nog meer?! 
Onze tevredenheid lokt nieuwsgierigen ter plekke om waar te nemen hoe het systeem in elkaar zit.
We refereren regelmatig als kijkwoning voor dit verwarmingssysteem via de installateur.

Verbruik?

Vroeger hadden we rond de 2500 liter mazout, aangevuld met het houtverbruik in onze speksteenkachel. Qua verbruik zitten we nu ongeveer aan 10 à 12 m³ hout per jaar. We kijken goed op de markt wat er aangeboden wordt, en slaan dan onze slag. Mijnheer: Ik koop max. rond de 50 euro/m³. We komen dus uit op ongeveer 600 euro per jaar, wat heel weinig is. Sanitair is hier ook inbegrepen. Met 1200 liter propaan komen we nu 3 à 4 jaar toe.

Algemeen over DDG?

De aankoop van de kachel in dat bedrijf is één van onze beste investeringen geweest.
Kortom we willen iedereen deze aankoop ten zeerste aanbevelen. We zijn eveneens content over de begeleiding bij het plaatsen en de service achteraf.

Jos en Lou uit Lommel

Wil je ook een kachel of haard op cv?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak met één van onze specialisten voor een grondige analyse?

Vraag ernaar