DDG-kachels op cv voldoen aan de strengste milieunormen

Is de Green Deal de oplossing voor jou?

De Green Deal is een feit. Deze overeenkomst werd eind 2018 ondertekend door de Vlaamse overheid, de houtkachelsector, sectororganisaties en milieuverenigingen.

De belangrijkste doelstelling is om de schadelijke uitstoot door houtkachels en open haarden tegen 2030 met de helft te verminderen.

Verwarmen op hout in de toekomst

Het gebruik van een kachel of open haard is in België ingeburgerd. Hoewel hout een hernieuwbare brandstof is, is er toch veel te doen rond het stoken met deze grondstof. Het zou vervuilend zijn en een hoge impact op het milieu hebben. Bij een correct gebruik is een houtkachel nochtans een milieuvriendelijk alternatief.

De Green Deal stelt de toekomst van kachels en haarden veilig en zorgt ervoor dat je ook in de toekomst blijft verwarmen op hout.

Welke oplossingen stelt de Green Deal voor?

Op korte termijn zorgt deze overeenkomst ervoor dat oude, slechtwerkende toestellen vervangen worden door nieuwe en dat het stookgedrag verbetert.

De Green Deal wil op korte en middellange termijn sturen richting emissie-arme en zeer energiezuinige toestellen en een optimaler gebruik van houtstromen. Daarnaast zijn een goed onderhoud en een degelijke installatie van de toestellen belangrijk.

Is je cv-kachel of haard ouder dan 10 jaar?

Dan overweeg je best de aankoop van een nieuw toestel. DDG is zelf fabrikant en heeft een uitgebreid gamma nieuwe generatie cv-houtkachels en haarden die nu al aan de strengste normen voldoen. Deze toestellen dragen het HYDRO-label en zijn conform Ecodesign 2022, de Europese richtlijn die strenge uitstootnormen voorschrijft.

Meer informatie? Geef een sein.

 

Green deal
Green deal

Ons aanbod

Ontdek onze kachels en inbouwhaarden

Wil je ook een kachel of haard op cv?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak met één van onze specialisten voor een grondige analyse?

Vraag ernaar